Design paturi student NOVA. 🔥 Prinde noutatea în pre-vânzare și ai o REDUCERE de 15 %.

În funcție de ce parametri să alegi salteaua potrivită pentru corpul tău

✎ 7 minute de lectură

Este un fapt binecunoscut că somnul reprezintă o treime din viața unei persoane. Din acest motiv, ar trebui să acordați o atenție sporită alegerii saltelei potrivite pentru corpul dumneavoastră. Vino și vezi 5 sfaturi de bază despre cum să-l alegi pe cel ideal pentru tine.

 Benlemi produktové fotky

1/ Fiecare are o fermitate diferită a saltelei, alege fermitatea ideală pentru nevoile tale

Fiecare persoană este diferită și se simte confortabil cu o fermitate diferită a saltelei. Confortul tău este cel mai important lucru, așa că s-ar putea să nu merite să iei sfatul altora. Atunci când alegeți, bazați-vă în principal pe sentimentele și experiența dvs. pentru a alege ceea ce este mai bun pentru corpul dumneavoastră.

Fermitatea saltelelor este listată pe o scară de la 1 (cel mai moale) la 7 (cel mai greu). Care sunt avantajele lor în ceea ce privește rigiditatea și cui sunt potrivite?

  1. Moale – acestea sunt cel mai adesea saltele din latex sau spumă rece sau spumă cu memorie. Sunt o alegere ideală pentru persoanele cu articulații dureroase și predispuse la presiune.
  2. Medium Firm – Acestea sunt cele mai folosite saltele și sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor datorită capacității lor de a menține coloana vertebrală aliniată. Este fabricat din latex, spumă rece și cu memorie, arcuri sau pungi, precum și din diverse materiale naturale, de exemplu, extracte din soia, eucalipt etc.
  3. Rigid - întăriturile sub formă de păr de cal puternic sau fibre de nucă de cocos sunt adăugate cel mai adesea saltelelor, adaugă rigiditate saltelei și, de asemenea, o mai mare respirabilitate.
  4. Cel mai greu – tipul ideal de saltea pentru persoanele care au o greutate corporală mai mare și au nevoie să-și mențină corpul în linie dreaptă. Datorită profilării speciale, este posibil să se creeze până la 7 zone anatomice, care vor plasa coloana vertebrală și membrele în poziții adecvate.
  5. Rigiditate dublă - acesta este un tip foarte popular. Există o fermitate diferită pe fiecare parte, datorită căreia puteți oricând pur și simplu să întoarceți salteaua și să vă întindeți pe fermitatea care vi se potrivește cel mai bine în acest moment.

8993_metropolis-i

2/ Gândiți-vă la înălțimea potrivită a saltelei

Înălțimea ideală a saltelei depinde de greutatea și starea de sănătate a unei persoane, variind de la aproximativ 14 cm. Dacă întâmpinați probleme cu ridicarea sau doriți să o faceți mai confortabil, cu cât salteaua cumpărați este mai înaltă, cu atât mai bine.

Saltelele mai înalte sunt recomandate pentru:

  • seniori,
  • persoane cu mobilitate redusă,
  • persoane cu tulburări musculo-scheletice.

3/ Tipuri de bază de saltele

Aveți dificultăți în a afla diferența dintre diferitele tipuri de saltele? Există mai multe tipuri de bază din care puteți alege. Printre cele mai utilizate sunt:

  • Saltelele din spumă - avantajul saltelelor din spumă este flexibilitatea, respirabilitatea și mai ales elasticitatea ridicată. Se adaptează cu ușurință corpului tău, coloana vertebrală și membrele vor fi într-o poziție naturală și permanentă, permițându-ți să dormi mai sănătos. Acestea sunt saltele foarte populare în acest moment. De obicei au huse detașabile, lavabile.
  • Saltelele de buzunar - și-au primit numele de la miez, care este realizat din arcuri de oțel învelite în pungi textile. Când o persoană se întinde pe saltea, doar arcurile care se află direct sub corp sunt comprimate, iar coloana vertebrală și membrele sunt poziționate mai natural în timpul somnului. Un mare avantaj este că poți așeza salteaua pe orice covoraș, de la o grilă la o placă solidă.
  • Saltele naturale – saltelele din materiale BIO sunt adesea căutate în ultima perioadă. Acestea sunt tipuri foarte hipoalergenice și elastice, care sunt excelent respirabile și vă vor asigura un somn de calitate. Când se folosesc spume, acestea sunt îmbogățite cu diverse extracte, de exemplu eucalipt, lavandă, melisa etc.

Pe piață puteți găsi și alte tipuri, de exemplu latex, lamelar sau sandwich. Totul depinde de nevoile tale.

4/ Materialul saltelei sta la baza unui somn bun

Fibrele de cocos ajută organismul să mențină coloana vertebrală într-o poziție sănătoasă chiar și atunci când doarme, este un suport de înaltă calitate care asigură stabilitatea formei în fiecare noapte. Datorită capacității sale mari de a elimina umezeala, este potrivită și pentru persoanele cu un grad ridicat de transpirație.

Saltelele din păr de cal sunt printre cele mai luxoase tipuri de pe piață. Sunt excelent respirabile și elimină perfect umezeala. Marele lor avantaj este și devierea zonelor geopatogene, care te vor ajuta să dormi mai bine. Acestea sunt saltele complet anti-alergenice și combat eficient formarea mucegaiului și a bacteriilor.

Saltelele îmbogățite cu iarbă de mare sunt foarte elastice, menținându-și astfel forma inițială și prelungindu-și durata de viață generală. Se caracterizează prin proprietăți aromaterapice care ajută la un somn de calitate. Este complet anti-alergenic și previne formarea mucegaiului și a bacteriilor.

Pe piata gasesti si saltele cu extracte de eucalipt, lavanda, musetel sau alte ierburi. Fiecare are propriile sale caracteristici specifice, așa că cel mai bine este să alegeți în funcție de propriile preferințe.

11505_camomillo-i

5/ Când alegeți o saltea, gândiți-vă la vârsta utilizatorului - fiecare perioadă are nevoi diferite

Fiecare grupă de vârstă are cerințe diferite de somn și nevoi aferente care sunt plasate pe saltele. Avem 4 categorii de vârstă de bază:

  1. Saltelele pentru bebeluși și pătuțurile pentru copii trebuie alese cu deosebită atenție, deoarece bebelușii petrec mult mai mult timp în pat decât adulții. Cel mai adesea se alege din fibre de cocos, iarba de mare sau alte materiale naturale care asigura o ventilatie perfecta.
  2. Ideal ar fi sa alegi saltele pentru copii si saltele pentru elevi din variante mai dure sau cu dubla rigiditate, astfel incat copilul sa poata alege oricand latura in prezent mai confortabila pe masura ce creste.
  3. Aveți cea mai largă gamă de saltele pentru adulți. Doar alegeți în funcție de preferințele dumneavoastră în materie de material și rigiditate, de la tipuri moi la cele dure.
  4. Saltelele pentru seniori se recomanda a fi achizitionate cu o inaltime mai mare si o fermitate mai moale. Atât pentru că este mai ușor să te ridici din pat și să nu provoci vânătăi inutile.

Investiția în sănătate dă roade, începe cu alegerea saltelei potrivite. Nu il cumperi in fiecare zi, asa ca nu trebuie sa te grabi sau sa il subestimezi in niciun caz. Gândește-te la ce ți se potrivește și aruncă o privire asupra ofertei de pe piață. Puteți găsi salteaua ideală, trebuie doar să vă realizați nevoile și să vă restrângeți selecția.