Design paturi student NOVA. 🔥 Prinde noutatea în pre-vânzare și ai o REDUCERE de 15 %.

Tatami japonez: De ce să ajungă la patul asiaticilor longeviv

✎ 3 min de lectură

Paturile europene au fost inspirate de tatami-ul tradițional japonez, așa că puteți aștepta cu nerăbdare paturile cu un cadru joase. Aduce un aspect de design, dar și confort. Cum arată și sunt o alegere bună pentru tine?

9287-11_designove-dvouluzko-tatami-v-japonskem-stylu-bila
Ce este tatami?

Este un covoraș tradițional japonez care este folosit și ca acoperire modulară pentru podea. Este confectionat din paie de orez si are material matlasat pe doua fete. Este de obicei disponibil într-un raport de dimensiune de 2:1, cel mai adesea 190 cm pe 80 cm, dar variază în funcție de regiune.

Căutați istoria tatami-ului încă din secolul al VIII-lea d.Hr., când întreaga Japonie a fost influențată semnificativ de nobilime și călugări budiști. Un futon era de obicei plasat deasupra covorașului, care servea drept saltea pentru o odihnă mai confortabilă și o igienă sporită atunci când dormi până la pământ.

 

Este un pat în stil tatami japonez potrivit pentru tine? 

Toată lumea se simte confortabil cu o înălțime diferită a patului, așa că trebuie să țineți cont de propriul confort. Dormi jos până la pământ și fruntea ta tinde să se lege de pat? Un pat tatami în stil japonez este alegerea perfectă în acest caz.

Pur și simplu așezi o grilă solidă pe cadru, care va permite saltelei să aerisească bine și să prevină formarea mucegaiului sau învechirii neplăcute.

9287-9_designove-dvouluzko-tatami-v-japonskem-stylu-detail

Ce saltea sa alegi pentru un pat cu inaltime mica?

Saltelele mai înalte, de exemplu, 20-30 cm înălțime, sunt potrivite pentru paturi cu un cadru jos. Acest lucru este în principal pentru a vă face mai confortabil să vă ridicați. Cu toate acestea, are un efect pozitiv și pentru persoanele cu alergii, deoarece majoritatea acarienilor se găsesc în apropierea pământului.