Design paturi student NOVA. 🔥 Prinde noutatea în pre-vânzare și ai o REDUCERE de 15 %.

Cum să alegi o saltea pentru un copil, astfel încât să crească sănătos și să doarmă mult timp

✎ 4 min de lectură

Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său. Somnul sănătos și mulțumit ar trebui să fie una dintre cele mai mari priorități. Ce să țineți cont atunci când alegeți o saltea pentru un copil?

Návrh bez názvu (23)

Pentru bebeluși și copii mai mari, la achiziționarea unei saltele trebuie luați în considerare diferiți parametri în comparație cu dormitoarele adulților. Datorită creșterii rapide și dezvoltării corpului, trebuie să țineți cont nu numai de dimensiunea potrivită, ci și de capacitatea portantă, materialul și rigiditatea pentru a satisface nevoile actuale ale ramurii.

La ce să cauți atunci când alegi o saltea pentru un copil

  • Potrivit pentru vârsta și greutatea copilului.

  • Drenaj bun al umidității.

  • Duritatea saltelei ar trebui să fie la nivelul 4-5, 7 fiind cel mai dur.

  • Ușurință de întreținere și curățare.

pilulka cz kopie
SFATUL NOSTRU
 
O altă soluție pentru „accidentele” ocazionale ale copiilor (de exemplu din cauza enurezisului) este un protector de saltea.

8945_coco-i

3 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când alegi

  1. Daca copilul tau are mai putin de 150 cm inaltime, evita o saltea cu zone. Acest lucru se datorează faptului că fiecare zonă are sarcina de a poziționa o parte diferită a corpului, iar copiii mai mici ar experimenta un sprijin necorespunzător în timpul somnului, ceea ce ar putea fi mai probabil să le facă rău în viitor.

  2. De asemenea, este necesar să ne gândim la un grătar adecvat, care va ajuta la distribuirea uniformă a greutății copilului și, în același timp, să susțină o ventilație de înaltă calitate.

  3. Pentru copii, rețineți că fiecare saltea are o capacitate de încărcare diferită și va trebui să o verificați pe măsură ce micuțul crește.

Saltele pentru bebelusi si copii mai mici

De la naștere până la preșcolar, copiii au nevoie de mai mult somn. Acest lucru este legat și de petrecerea mai multor timp în pat, care ar trebui să fie 100% pregătit pentru o astfel de încărcătură, nu numai în construcția sa, ci mai ales într-o saltea selectată corespunzător. Ideal este sa alegi saltele din materiale naturale, precum latex, fibra de cocos sau par de cal. Înălțimea trebuie să fie de la 6 la 10 cm și să aibă o rigiditate medie.

srdce kopie
RECOMANDARE
După 5-7 ani, este indicat să înlocuiți salteaua copilului din motive de igienă.
 9215_columbus-i

Saltele pentru copii mai mari si adolescenti

Pentru copiii adolescenți, vă puteți concentra deja pe parametri similari saltelei pe care i-ați rezolva singur. Ca și până acum, este nevoie de o saltea fermă sau medie. Opțiunile de spumă rece sunt ideale, deoarece oferă un sprijin sănătos pentru coloana vertebrală în timpul dezvoltării. Se recomandă ca spumele cu memorie să fie alese cel mai devreme de la vârsta de 12 ani, deoarece creează o „amprentă corporală” care nu este potrivită pentru corpul unui copil în creștere rapidă.