Design paturi student NOVA. 🔥 Prinde noutatea în pre-vânzare și ai o REDUCERE de 15 %.

Cum să-ți înveți copilul să doarmă singur și toată noaptea?

✎ 3 minute de lectură

Cercuri sub ochi, păr dezordonat, distracție și un comportament confuz. Vă recunoașteți unul pe altul? Așa arată multe mame dimineața. Nu au dormit din nou pentru că copilul lor era furios sau plângea toată noaptea. Cum să-ți faci copilul să doarmă liniștit de seara până dimineața?

kategorie články (5)

Cum să faceți modul de somn la sugari

Pentru început, scăpați de mituri, povești și comparații și realizați că copiii mai mici pur și simplu nu vor dormi în voie. Somnul uman este împărțit în multe etape mai profunde sau mai puțin adânci la care te trezești (chiar dacă nu îți amintești întotdeauna), iar bebelușii au și mai multe. De asemenea, țipă adesea pentru a arăta că vor să mănânce. Vă recomandăm să mergeți în camera lor și să le hrăniți. Sincer, nu te poți gândi la ceva mai eficient.

Poti, bineinteles, sa dormi direct cu copilul (pericolul co-sleepingului este un alt mit modern, in realitate practic nu exista pericol), sau ii poti pune patutul langa al tau. Deși copilul se trezește uneori, de obicei adoarme din nou repede pentru că te simte și știe că totul este în regulă.

domeček male dite II

Învață-ți copilul să doarmă singur în patul lui

Dar în șase luni, situația se schimbă. Copiii încep să perceapă mult mai mult lumea din jurul lor și este posibil să-și înghiontească puțin obiceiurile de somn. Cea mai simplă, dar pentru mulți problematică emoțională opțiune este de a învăța copilul să doarmă singur. În această etapă, cel mai bine este dacă copilul are deja propria sa cameră.

Țineți copilul ocupat în timpul zilei. Dacă se simte bine de dimineața până seara, va obosi și va adormi mai ușor și mai profund ca urmare. Doar o plimbare cu un cărucior pentru a cumpăra cina sau pentru a discuta cu un prieten.

Legat de aceasta este nevoia unor ritualuri regulate care să calmeze fiecare copil. Nu este recomandat să porniți în aventuri mari înainte de culcare. Înainte de a merge la culcare, setează ceasul în modul silențios, evită activitățile și lasă copilul să prelucreze toată ziua în liniște.

Înainte de culcare, puteți spăla copilul, îl puteți masa și apoi poate să îi citiți un basm. Atenție însă, concentrează-te pe povești deja familiare, astfel încât copilul să nu fie nevoit să proceseze noi stimuli. Altfel, creierul lui s-ar trezi și eforturile tale s-ar putea risipi.

domeček 3 lete dite

Oferă-ți grădiniței un somn sigur

Nu imbraca bebelusul prea mult si in mod ideal foloseste materiale naturale. De asemenea, pregătește-i animalul lui de pluș preferat. Daca tot adoarme cu scutecul pus, schimba-l cu unul curat ca sa doarma uscat.

În jurul vârstei de trei ani, este timpul să înlocuim pătuțul cu un pat pentru copil mai confortabil. Marimea ar trebui sa fie suficienta nu doar pentru copilul tau, ci si in cazul in care este bolnav si adormi cu el noaptea sau ii citesti povesti de culcare.

Gândește-te la siguranța penisului tău. Din fericire pentru mămicile din aceste zile, există multe accesorii disponibile pentru a-și proteja copilul de căderea din pat sau de lovirea unui perete. Furnizați laterale pentru patul lui. Chiar dacă visează să lupte cu dragonii, va rămâne în siguranță în pat. Întindeți perne sau animale de pluș în jurul peretelui. Cu toate acestea, se poate întâmpla să le împrăștie în somn. De aceea, panourile de perete sunt mai eficiente, sunt moi la atingere, nu se îndoaie și, datorită multor culori, arată grozav în cameră.

dori lucky

Alegeți împreună un pat pentru PREȘCOALA ȘI ȘCOALA

Pe lângă pat, copiii preșcolari au nevoie și de o saltea de calitate pentru creșterea sănătoasă a oaselor. În același timp, nu mai sunt doar niște mici pitici, ci copii cu părerea lor. Prin urmare, alegeți împreună forma și culoarea patului care îi va plăcea copilului dumneavoastră și în care va adormi mai mulțumit.

In sfarsit, cel mai important lucru...

Copilul tău este unic. Nu este la fel cu vecina care, conform unei povești greu de crezut, adoarme ca un soldat la comandă, nu este la fel cu copilul unei actrițe de revistă care crede că este insensibil să lase un mic. strigăt.

Ascultă instinctul și preferă propriile experiențe decât ale altora. Vei vedea că mai devreme sau mai târziu copilul tău va învăța să doarmă ca un buștean și îți vei găsi și tu liniștea în odihna lui.