Design paturi student NOVA. 🔥 Prinde noutatea în pre-vânzare și ai o REDUCERE de 15 %.

Scârțâitul patului de lemn: de ce se poate întâmpla și cum să îl prevenim?

✎ 4 minute de lectură

Fiecare persoană a experimentat cu siguranță un pat care scârțâie în timpul vieții. Să aruncăm o privire împreună la de ce apar zgomotele neplăcute și cum pot fi prevenite.

tery a ktery

De ce scârțâie patul?

Un pat este încă doar un lucru, iar utilizarea zilnică provoacă uzură care poate duce la scârțâit. Nu este o ascultare plăcută pentru un singur dormitor, darămite pentru doi într-un pat dublu, în care amândoi vor să doarmă bine. Rosturile se slăbesc și lemnul funcționează. Este un material natural care reacționează și la umiditate și temperatura ambiantă. De aceea este necesar să te gândești la prevenire pentru a prelungi durata de viață a mobilierului tău din gospodărie.

Sfaturi pentru a rezolva un pat scârțâit

Am reunit câteva sfaturi dovedite de la asistența noastră pentru clienți pentru a vă ajuta să vă faceți patul să scârțâie.

1/ Strângeți patul

Scoateți saltelele de pe pat și verificați strângerea tuturor îmbinărilor, în special a celor de colț. În mod ideal, folosiți un burghiu cu acumulator pentru a evita situația în care șuruburile sunt prea strânse sau, dimpotrivă, prea slăbite. De asemenea, aveți grijă la goluri - nu trebuie să existe goluri între îmbinările patului la strângere.

2/ Verificați să nu se frece nimic unul de celălalt și lubrifiați articulațiile

Vezi de unde în pat vine scârțâitul. Este necesar să se verifice dacă sunetele sunt cauzate accidental de părți individuale ale patului care sunt expuse riscului de apariție a acestora, cum ar fi grinda cu lamele și șipcile laterale. În acest caz, este necesar să vă asigurați că nu se ating pe părțile laterale, dar în același timp au un mic spațiu între ele.

Recomandam apoi folosirea ceara de albine, care ar trebui aplicata intre toate imbinarile patului, inclusiv partile acoperisului si de asemenea lateralele/barierele. Este, de asemenea, potrivit pentru utilizare în locul în care suportul lateral frontal este atașat de cadrul patului. Ceara trebuie folosita si sub gratar de pe sipa la care este infiletat gratarul si de asemenea pe marginea acestei sipci, vezi instructiunile de mai jos.

včeli vosk

 zarovka

RECOMANDAREA NOASTRA
Ungerea de calitate este baza, nu o subestima!

3/ Sprijină cadrul patului

Foarte des, o reglare simplă va ajuta la rezolvarea scârțâitului patului - trebuie doar să susțineți cadrul cu un tampon moale, de exemplu pâslă, bandă de covor sau o bucată de material textil. Părțile individuale încetează să se frece unele de altele și aveți mai puțin disconfort.

4/ Susține patul și asigură nivelul podelei

În special în casele mai vechi, este posibil să întâmpinați denivelări care vă pot provoca scârțâitul patului. Prin urmare, este important să nivelați partea de podea pe care este plasată structura patului. Puteți folosi, de exemplu, un covoraș (pâslă) pentru mobilă.

Scapa o data pentru totdeauna de sunetele enervante. Încercați să implementați sfaturile noastre și spuneți-ne cum a ieșit totul. Degete încrucișate!