Cum s-a luptat Rostík, în vârstă de 4 ani, cu soarta și cum a intrat în viața noastră?

Veștile negative despre situația Republicii Cehe și a lumii s-au revărsat peste noi în ultimul an. Am decis să înfruntăm totul cu capul înainte, să scăpăm de toate aspectele negative și să începem să facem bucurii acolo unde este nevoie.

Citiți povestea lui Rostík, în vârstă de 4 ani, din Opava, care a venit în viața familiei Benlemi la sfârșitul anului trecut și a devenit unul dintre îngerii săi păzitori.

dite

 
Povestea lui Rostík din Opava a început pe 19 octombrie 2016

Rostík arăta ca un copil sănătos în burtica mamei sale. Totul s-a schimbat în a 40-a săptămână de sarcină, când în timpul unui control de rutină, a fost găsită o umbră pe cap în timpul unei ecografii. Din acest motiv, el a venit mai devreme pe lume pe 19 octombrie prin cezariană și așa a început lupta pentru viața sa.

137248685_2857536107831509_8648779578726486581_o

Din păcate, el sa născut cu VMG – o malformație vasculară care apare în populație în doar 1%. Este o boală rară care provoacă conexiuni vasculare anormale între artere și vene, rețeaua capilară este complet absentă. Venele nu au șansa să facă față unei astfel de tensiuni arteriale, există deci riscul ruperii și hemoragiei ulterioare.

După mai multe operații, Rostík a reușit să depășească ce este mai rău, dar încă nu scăpase. Epilepsia, hipotonia musculară și astigmatismul s-au adăugat bolii vasculare.

Acum el merge la o grădiniță parțial specializată pentru copiii cu handicap din Opava, părinții săi îl duc în mod regulat la complexul medical Arcada din Ostrava pentru exerciții fizice, iar toți cei din jurul Rostík încearcă tot posibilul să-l facă cât mai fericit. El încă nu reușește să facă o mișcare controlată sau să fie singur activ, dar părinții nu renunță, chiar dacă casa de asigurări contribuie puțin sau deloc la îngrijirea lui.

Vrei să-l ajuți pe micuțul Opavák?

Cu ajutorul subvențiilor și contribuțiilor, familia a primit o platformă, datorită căreia pe Rostík nu trebuie să-l ducă părinții zilnic până la etajul 2 al clădirii. Dar acesta este doar începutul...

rodina-2Dacă doriți să-l ajutați în drumul său prin viață, astfel încât să poată continua să exerseze la Arcada din Ostrava, să meargă la hipoterapia recomandată la Centrul Mirákl din Bohuslavice și în continuare să folosească EEG Biofeedback la Praga, o puteți face simplu prin contribuția în contul transparent al lui Rostík IBAN: CZ2720100000002500501687. Informațiile complete despre Rostík pot fi găsite pe https://lepsizivotprorostika78.webnode.cz sau https://www.instagram.com/lepsizivotprorostika/.

Angajații familiei Benlemi au strâns peste 12.000 CZK pe săptămână pentru Rostík, patronii firmei Petr și Michal au dublat suma și am donat un total de 25.572 CZK lui Rostík în cont pentru a-i îmbunătăți îngrijirea.

Să ne ajutăm unii pe alții atunci când avem ocazia. Atâta timp cât oamenii sunt buni unii cu alții, lumea va fi mai bună. Îi dorim lui Rostík și părinților săi multă putere și mai ales cât mai multe momente frumoase în viitor.